N O T I C I E S

Fra Roberto Genuin, nou ministre general dels FFMM. Caputxins. 2-set-2018

Capítol a Arenys de Mar.

El diumenge 28 de maig, 2017, tingué lloc el capítol electiu del Nou Consell de l'OFS local.

Donem gràcies, i agraïm als germans que durant tres anys han estat al servei de la nostra fraternitat, i donem la benvinguda als nous components del consell, que siguin capaços de contagiar a tothom l'a-legria de l'Evangeli i treballar amb renovada generositat al servei de la comunitat.

Montserrat Pruna, ofs.

Consell Local de l'OFS

EL DIA 28 DE MAIG DE 2017, FOU ELEGIT EL NOU CONSELL LOCAL DE L'ORDRE FRANCISCÀ SEGLAR, PRESIDINT EL CAPÍTOL ELECTIU LA GMNA. MARIA CAMBRAY, MINISTRE DE L'OFS DE CATALUNYA.
EL NOU CONSELL ELEGIT ÉS EL SEGÜENT:

 

Neus Roig, Gna. Ministre.
Eudald Sudrià, Vice-ministre.
Montserrat Pruna, Secretaria.
Montserrat Linares, Tresorera.
Neus Roig -Maria Carme Montal, Mestres de Formació.

Lidia Aymerich, vocal

José Montes, vocal

Fra Jacint Duran OFM., Assistent Espiritual.

 

 

80è Aniversari Fra Mateu Sanclimens

Per molts anys! Felicitats!

NOU CONSELL DE L'OFS DE CATALUNYA

            NOU CONSELL DE L'OFS DE CATALUNYA

Resultat de les Eleccions del Consell de l'OFS de CATALUNYA celebrades el 10 de MARÇ del 2018.

Capítol presidit pel germà ministre de l'OFS d'Espanya

i l'Assistent espiritual.

 

Carles Llompart, Ministre.
Josep Serra, Vice-ministre.

Maria Cambray, Formació.
Josep Saña, Secretari.
Montserrat Linares, Tresorera.

Vocal confecció Butlletí, Carles Fontanals

Vocal administrador Web, Benet Coll

Vocal assumptes externs, Lluís Viñas 

                  Assistent espiritual, Fra Josep Maria Segarra ofm caputxí.

Presentació del llibre "El càntic de les criatures de Sant Francesc" de Fra Jacint Duran, amb il·lustracions de Miquel Oliveres.

Acaba de sortir aquest llibre de Fra Jacint Duran sobre el Càntic de les Criatures de Santa Francesc, il·lustrat amb aquarel·les  de Miquel Oliveras. Va néixer com a introducció a un  escrit sobre l’ermita de Sant Martí de Montnegre, i s’ha convertit en un comentari al Càntic de les Criatures. Precedit per un capítol sobre sant Francesc i la vida en els eremitoris, i un altre sobre el seu “desencantament” de la Natura i transfiguració de la mirada a través del dolor, s’endinsa en el comentari al Càntic. Redactat en un moment d’abandó, de fracàs i de múltiples malalties, el Càntic és  l’expressió de llum i de lloança d’un home que ha tastat la resurrecció i veu transfigurada tota la realitat, fins la malaltia i la mort. Aquest llibret,  breu i profund, és un recorregut essencial per l’experiència cristiana de Francesc d’Assís expressada en el seus escrits. Cal llegir-lo, hom queda assaonat i curull de sentit i esperança.

MEDJUGORJE

Missatge de 25 d’agost de 2018

Estimats fills, aquest és un temps de gràcia. Fills meus, pregueu més i parleu menys, i deixeu que Déu us guiï pel camí de la conversió. Jo sóc amb vosaltres i us estimo amb el meu amor maternal. Gràcies per haver respost a la meva crida.

 

Missatge del 2 d’agost 2018

Estimats fills, amb el meu amor matern us convido a obrir els vostres cors a la pau, a obrir els vostres cors al meu Fill, perquè en els vostres cors canti l’amor cap al meu Fill, ja que és només d’aquest amor que arriba la pau a l’ànima.

Fills meus, sé que teniu bondat, sé que teniu amor, un amor misericordiós. Però molts fills meus tenen encara el cor tancat; es pensen que poden actuar sense dirigir els seus pensaments cap al Pare Celestial que il·lumina, i cap el meu Fill, que sempre està novament amb vosaltres en l’Eucaristia i desitja escoltar-vos.

 

Fills meus, per què no li parleu? La vida de cada un de vosaltres és important i preciosa, perquè és un do del Pare Celestial per a l’eternitat; per això, no oblideu mai de donar-li gràcies: parleu-li! Sé, fills meus, que el que vindrà després encara us és desconegut, però quan arribi aquest “després”, obtindreu totes les respostes. El meu amor matern vol que hi estigueu preparats. Fills meus, poseu amb la vostra vida sentiments bons en el cor de les persones que trobeu: sentiments de pau, de bondat, d’amor i de perdó. A través de la pregària, escolteu què us diu el meu Fill i actueu en conseqüència. Us convido novament a pregar pels vostres pastors, per aquells que el meu Fill ha cridat. Recordeu que necessiten pregàries i amor. Moltes gràcies”.

“Estimats fills, us convido a acollir les meves paraules amb senzillesa de cor, paraules que us dono com a mare per tal que pugueu emprendre el camí de la llum plena, de la puresa, de l’amor únic del meu Fill, home i Déu. Una joia, una llum que no es pot descriure amb paraules humanes, penetrarà la vostra ànima i la pau i l’amor del meu Fill us envairan. Això és el que  desitjo per a tots els meus fills. Per això vosaltres, apòstols del meu amor, vosaltres que sabeu estimar i perdonar, vosaltres que no jutgeu, vosaltres que jo encoratjo, sigueu un exemple per a tots aquells que no van pel camí de la llum i de l’amor, o que se n’han desviat. Mostreu-los la veritat amb la vostra vida. Mostreu-los l’amor, perquè l’amor supera totes les dificultats, i tots els meus fills tenen set d’amor. La vostra unió en l’amor és un regal per al meu Fill i per a mi. Però, fills meus, recordeu que estimar vol dir desitjar el bé al proïsme i la conversió de la seva ànima. Mentre us miro reunits al meu voltant, el meu Cor està trist perquè veig molt poc amor fratern, molt poc amor misericordiós. Fills meus, l’Eucaristia és el meu Fill viu enmig vostre. Les seves paraules us ajudaran a comprendre, perquè la seva Paraula és vida, la seva Paraula fa que l’ànima respiri, la seva Paraula fa conèixer l’amor. Estimats fills, novament us demano com a mare que desitja el bé dels seus fills, que estimeu els vostres pastors i que pregueu per ells. Moltes gràcies!” 

“Estimats fills, en aquest temps sense pau us convido a tenir més confiança en Déu, que és el vostre Pare que està en el Cel i que m’ha enviat per conduir-vos a Ell. Obriu els vostres cors als dons que Ell desitja donar-vos i, en el silenci del cor, adoreu el meu Fill Jesús, que ha donat la seva vida perquè pugueu viure en l’eternitat, on desitja conduir-vos. Que la vostra esperança sigui la joia de la trobada amb l’Altíssim en la vida quotidiana. Per això us convido a no deixar la pregària, perquè la pregària fa miracles. Gràcies per haver respost a la meva crida”.

“Estimats fills, tot el que ha fet el meu Fill, que és la Llum de l’amor, i que segueix fent, ho ha fet per amor. També vosaltres, fills meus, quan viviu en l’amor i estimeu els vostres germans i germanes, esteu fent la voluntat del meu Fill. Apòstols del meu amor, feu-vos petits. Obriu els vostres cors purs al meu Fill perquè Ell pugui actuar a través vostre. Amb l’ajuda de la fe, ompliu-vos d’amor. Però no oblideu, fills meus, que el cor de la fe és l’Eucaristia: és el meu fill que us nodreix amb el seu Cos i us enforteix amb la seva Sang. Aquest és el miracle de l’amor: el meu fill, que sempre ve de nou, viu, per vivificar les ànimes. Fills meus, vivint en l’amor feu la voluntat del meu Fill i ell viu en vosaltres. Fills meus, el meu desig maternal és que L’estimeu cada dia vegada més, perquè Ell us crida amb el seu amor i us dóna l’amor perquè el propagueu al voltant vostre. A través del seu amor, com a mare, jo estic amb vosaltres per donar-vos paraules d’amor i d’esperança, per donar-vos paraules eternes victorioses sobre el temps i sobre la mort, per convidar-vos a ser apòstols del meu amor. Moltes gràcies”.

 

Missatge de 25 d’abril de 2018

 

“Estimats fills, avui us convido a viure la vostra nova vida amb Jesús. Que el Ressuscitat us doni la força per ser sempre forts en les proves de la vida, i fidels i perseverants en la pregària, perquè Jesús us ha salvat amb les seves ferides, i amb la seva Resurrecció, us ha donat una vida nova. Pregueu, fillets, i no perdeu l’esperança. Que la pau i la joia siguin en els vostres cors. Testimonieu l’alegria de ser meus. Estic amb vosaltres i us estimo a tots amb el meu amor maternal. Gràcies per haver respost a la meva crida.”

N O T I C I E S

Missatges de Maria, Reina de la Pau.

 

 

Missatge de 25 de setembre de 2016

Estimats fills! Avui us convido a la pregària. Que la pregària sigui vida per a vosaltres. Només així el vostre cor s’omplirà de pau i d’alegria. Déu us serà proper i el sentireu en el vostre cor com un amic. Parlareu amb Ell com amb algú que ja coneixeu i, fills meus, sentireu la necessitat de testimoniar, perquè Jesús estarà en el vostre cor i vosaltres estareu units a Ell. Jo sóc amb vosaltres i us estimo a tots amb el meu amor matern. Gràcies per haver respost a la meva crida”.

Missatge de 2 de setembre de 2016

Estimats fills, per voluntat del meu Fill i pel meu amor matern, vinc a vosaltres, fills meus, i especialment per aquells que encara no han conegut l’amor del meu Fill. A vosaltres us dono el meu amor matern i us porto la benedicció del meu Fill. Vinc a vosaltres que penseu en mi, que m’invoqueu. Teniu un cor pur i obert? Veieu els dons, els signes de la meva presència i del meu amor? Fills meus, en la vostra vida terrenal, actueu seguint el meu exemple. La meva vida ha estat dolor, silenci i una immensa fe i confiança en el Pare Celestial. Res no succeeix per casualitat: ni el dolor ni l’alegria, ni el sofriment ni l’amor. Totes aquestes gràcies que el meu Fill us concedeix us condueixen a la vida eterna. El meu Fill espera de vosaltres amor i pregària en Ell. Estimar i pregar en Ell -jo com a Mare us n’ensenyaré-, vol dir: pregar en el silenci de la vostra ànima i no només recitant amb els llavis. Aquest és el gest més petit i bonic que podeu fer en nom del meu Fill: la paciència, la misericòrdia, l’acceptació del dolor i el sacrifici realitzat pels altres. Fills meus, el meu Fill us mira. Pregueu perquè vosaltres també pugueu veure el seu Rostre, perquè us pugui ser revelat. Fills meus, jo us revelo l’única i autèntica veritat; pregueu perquè la pugueu comprendre i perquè pugueu difondre l’amor i l’esperança; perquè pugueu ser apòstols del meu amor. El meu Cor matern estima els pastors d’una manera especial; pregueu per les seves mans beneïdes. Us en dono gràcies!”

Missatge de 25 d’agost de 2016

Estimats fills, avui desitjo compartir amb vosaltres l’alegria del Cel. Fillets, obriu la porta del cor de manera que, en el vostre cor, hi creixin l’esperança, la pau i l’amor que només Déu dóna. Fillets, esteu massa aferrats a la terra i a les coses terrenals, per això Satanàs us agita com el vent ho fa amb les ones del mar. Per tant, que la cadena de la vostra vida sigui la pregària amb el cor i l’adoració del meu Fill Jesús. Lliureu-Li el vostre futur per tal que sigueu, en Ell, joia i exemple per als altres amb les vostres vides. Gràcies per haver respost a la meva crida”.

 

Missatge de 2 de juny de 2016

 

Estimats fills, com a Mare de l’Església i Mare vostra, somric veient com veniu cap a mi, com us reuniu al meu voltant i em busqueu. Les meves vingudes entre vosaltres són una prova de quant us estima el Cel. Us mostren el camí cap a la vida eterna, cap a la salvació. Apòstols meus, vosaltres que us esforceu per tenir un cor pur i al meu Fill en ell, esteu en el bon camí. Els qui busqueu el meu Fill esteu cercant el bon camí. Ell va deixar molts signes del seu amor. Va deixar l’esperança. És fàcil trobar-lo si esteu disposats al sacrifici i a la penitència, si teniu paciència, misericòrdia i amor envers el vostre proïsme. Molts dels meus fills no veuen i no senten perquè no volen. No accepten les meves paraules ni les meves obres, però el meu Fill, a través meu, els convida a tots. El seu Esperit il·lumina tots els meus fills a la llum del Pare Celestial, en la comunió del Cel i la terra, en l’amor recíproc, perquè l’amor crida l’amor i fa que les obres siguin més importants que les paraules. Per tant, apòstols meus, pregueu per la vostra Església, estimeu-la i feu obres d’amor. Malgrat que hagi estat traïda i ferida, l’Església és aquí perquè prové del Pare Celestial. Pregueu pels vostres pastors, perquè pugueu veure en ells la grandesa de l’amor del meu Fill. Us en dono gràcies!”.

 

 

 

 

Missatge del  25 de  desembre, 2013
"Estimats fills! Us porto el Rei de la Pau, perquè Ell us doni la seva pau. Vosaltres, fills meus, pregueu, pregueu, pregueu. El fruit de l'oració es podrà veure en els rostres de les persones que s'han decidit per Déu i el seu Regne. Jo, amb el meu Fill Jesús, us beneeixo a tots amb la benedicció de la pau.
Gràcies per haver respost a la meva crida "

Missatge del 25 de novembre 2013

"Estimats fills, avui us convido a tots a l'oració. Obriu profundament la porta del cor, fills meus, a l'oració, a l'oració amb el cor, llavors el Totpoderós podrà obrar en la vostra llibertat i començarà la conversió. La fe arribarà a ser tan ferma que podreu dir amb tot el cor: “el meu Déu, el meu tot”. Comprendreu, fills meus, que aquí a la Terra tot és passatger.
Gràcies per haver respost a la meva crida ".

Missatge del 25 de setembre 2013
"Estimats fills, avui també us invito a la pregària. Que la vostra relació amb l'oració sigui quotidiana. L'oració fa miracles en vosaltres i a través de vosaltres, per això, fills meus, que la pregària sigui alegria per a vosaltres. Llavors, la vostra relació amb la vida serà més profunda i més oberta, i comprendreu que la vida és un do per a cada un de vosaltres. Gràcies per haver respost a la meva crida ".

25-12-2012

"Estimats fills, entregueu-me vostra vida i abandoneu-vos completament a mi perquè pugui ajudar-vos a comprendre el meu amor matern i l'amor del meu Fill cap a vosaltres. Fills meus, jo us estimo immensament i en particular avui, en el dia de la Nativitat del meu Fill, desitjo acollir cadascun de vosaltres en el meu Cor i lliurar les vostres vides al meu Fill. Fills meus, Jesús us estima i us concedeix la gràcia de viure en la seva misericòrdia,  però molts dels vostres cors han estat empresonats pel pecat i viviu en les tenebres. Per tant, fills meus, no espereu més, digueu no al pecat i entregueu els vostres cors el meu Fill, perquè només així podreu viure la misericòrdia de Déu i, amb Jesús en els vostres cors, emprendre el camí de la salvació ". 

 

25.09.2012
"Estimats fills! Mentre contempleu la natura en la plenitud de colors que l'Altíssim us dóna, obriu el cor i pregueu amb agraïment per tot el bé que teniu, i digueu: "he estat creat aquí per l'eternitat", i Anheleu les coses celestials, perquè Déu us estima amb un amor infinit. Per això, Ell també em va donar a vosaltres, per dir-vos: només en Déu és la vostra pau i esperança, estimats fills. Gràcies per haver respost a la meva crida ".

 

25.07.2012
"Estimats fills!:  Avui us convido al bé. Sigueu portadors de la pau i de la bondat en aquest món. Pregueu perquè Déu us doni força per tal que en el vostre cor i en la vostra vida, regnin sempre l’esperança i l’orgull de ser fills de Déu i portadors de la seva esperança, en aquest món que està sense alegria en el cor i sense futur, perquè no té el cor obert a Déu que és la seva salvació.
Gràcies per haver respost a la meva crida!"

 

Missatge del 25 de juny de 2012 - 31 Aniversari
"Estimats fills, amb gran esperança en el cor, també avui us convido a l'oració. Quan pregueu fills meus, vosaltres esteu amb mi i busqueu la voluntat del meu Fill i la viviu.
Estigueu oberts i viviu la pregària, i que en cada moment ella sigui per a vosaltres condiment i alegria de la vostra ànima. Estic amb vosaltres i intercedeixo per tots vosaltres prop del meu Fill Jesús.
Gràcies per haver respost a la meva crida!".

25, març de 2012
“¡Estimats fills! també avui desitjo donar-vos la meva benedicció materna amb joia i invitar-vos a la pregària. Que la pregària esdevingui una necessitat per a vosaltres per tal que cada dia creixeu més en santedat. Treballeu més en la vostra conversió perquè n’esteu lluny, fillets. ¡Gràcies per haver respost a la meva crida!"

 

25.02.2012
"Estimats fills: En aquest temps de manera especial us convido, pregueu amb el cor.
Fills meus, vosaltres parleu molt però pregueu poc. Llegiu, mediteu la Sagrada Escriptura i que les paraules allà escrites siguin vida per a vosaltres.
Jo us exhorto i us estimo, perquè en Déu pugueu trobar la vostra pau i l'alegria de viure.
Gràcies per haver respost a la meva crida! "

 

25.01.2012
"¡Estimats fills! amb joia, avui també us invito a obrir els vostres cors per escoltar la meva crida. Us invito a acostar-vos novament al meu Cor Immaculat on trobareu refugi i pau.
Obriu-vos a la pregària perquè arribi a ser la vostra alegria. A través de la pregària, l'Altíssim us donarà gràcia abundant i esdevindreu les meves mans esteses en aquest món inquiet que anhela la pau.
Fillets, testimonieu la FE amb les vostres vides i pregueu perquè, dia rera dia, la FE creixi en els vostres cors. Jo estic amb vosaltres.
¡Gràcies per haver respost a la meva crida!"

 

25.08.2011
“¡Estimats fills! Avui us invito a pregar i a dejunar per les meves intencions, perquè Satan vol destruir el meu pla.
He començat aquí, amb aquesta parròquia, i he invitat tot el món. Han respost molts, però el nombre dels qui no volen sentir ni acceptar la meva invitació és enorme. Per això, vosaltres que heu dit SÍ, sigueu forts i decidits.
¡Gràcies per haver respost a la meva crida!

 

2.08.2011 – a la vident Mirjana Dragicevic
“¡Estimats fills! Avui us convido a renéixer en la pregària i a que amb el meu Fill, per mitjà de l´Esperit Sant, sigueu un poble nou. Un poble que sap que si perd Déu es perd a sí mateix. Un poble que sap que, malgrat tots els patiments i proves, està segur i estalvi amb Déu. Us convido a que us reuniu en la família de Déu i que us reforceu amb el poder del Pare. Individualment, fills meus, no podeu aturar el mal que vol regnar en el món i destruir-lo. No obstant això, per mitja de la voluntat de Déu, tots junts amb el meu fill, podeu canviar-ho tot i sanar el món.
Us convido a pregar amb tot el cor pels vostres pastors, perquè el Meu Fill els ha escollit.
¡Us estic agraïda!

 

25.07.2011
“¡Estimats fills! Que aquest temps sigui per a vosaltres un temps d´oració i de silenci.
Que el vostre cos i el vostre esperit reposin, que romanguin en l´amor de Déu.
Fillets, permeteu-me que us guïi. Obriu els vostres cors a l´Esperit Sant per tal que tot el bé que hi ha en vosaltres floreixi i fructifiqui al cèntuple.
Comenceu i acabeu el dia amb la pregària del cor.
¡Gràcies per haver respost a la meva crida!

                                               - - -

 

E C U M E N I S M E.

Esteu molt dividits a la terra, i només hi ha un Déu, i un únic Mitjancer, Jesucrist.
Els musulmans i els ortodoxos, de la mateixa manera que els catòlics, són iguals davant de Déu, davant el Fill de Déu, i la seva Santíssima Mare Maria, tots son els seus fills i per tant som germans.
Certament, totes les religions no són pas iguals, però tota la humanitat som iguals davant Déu.

Per això, no n'hi ha prou de dir pertànyer a l'Església Catòlica per a salvar-se, cal respectar els manaments i escoltar la consciència.
Quantes persones han seguit d'altres creences o sectes i han abandonat la unitat de Fe en Jesucrist. Es fabriquen llurs propis déus; adoren ídols. Molts falsos profetes, molts moviments pseudo-espirituals, que es multipliquen. La veritable meditació és un encontre amb Jesús: quan descobriu la joia, la pau interior. Sense Jesucrist ningú no pot fer res. Només hi ha un Déu i un únic Mitjancer, Jesucrist.
La salvació s'ofereix a tothom sense excepció. Només es condemnen els qui refusen Déu deliberadament.
Els qui no són catòlics no deixen de ser criatures fetes a imatge de Déu i destinats a arribar un dia a la casa del Pare.
A qui s´ha donat poc, serà demanat poc. A qui s'ha donat molt (als catòlics), els serà demanat molt. Només Déu, en la seva justícia infinita, determina el grau de responsabilitat i pronuncia el judici.

Santa Maria a Medjugorje

====================================

http://marededeudemedjugorje.org/
http://www.medjugorje.es

Viure el nostre compromís

cristià a l'estil de

Sant Francesc d'Assís.

 

En fraternitat amb

senzillesa i alegria.

 

En comunió amb l'Església

i la família franciscana en

el món.

 

En la Pau i l'Alegria que

ens caracteritza.

 

En respecte i harmonia amb

la creació.

Webs  : OFS-CATALUNYA

CONFERÈNCIES